Wednesday, December 7, 2011

what TiME iS IT....

WELL...WELL...WELL....
ANNYEONG..
ASSALAMUALAIKUM TO ALL...

TODAY is the day, hehe..:)
aku nk ckp yang aku dah selamat siapkan report practical aku n sgt free sekarang nie..so tggal hari esok jek aku nak pergi hantar report aku kat jengka....yippie ...
selalunye kn mesti entry aku panjang2 kn..mklumlah..aku suke masuk gmbr2 n mula cerita pasal perkara2 yang dah lepas n bnyk yang aku kumpul...well that's me...
mcm yang aku ckp, kali ni aku nak cerita pasal my KOREA....
sekarang nie cite yg tengah tayang kat korea xsilap aku citer MAN OF HONOR @ GLORY JANE....and FLOWER BOY RAMEN SHOP...walaupon aku xhbs download lg cerita tu....tp cerita die sgt menarik, walaupon xlah setanding SECRET GARDEN...
aku xtaulah cerita korea apa yang boleh satisfied aku, BUT  i'm looking forword for new drama....dengar cerita DREAM HIGH 2 casting dah di tentukan mampukah DREAM HIGH 2 menandingi DREAM HIGH??
samalah jugak ceritanya dengan drama FULL HOUSE lakonan RAIN and  SONG HYO KYO, nak jugak ada sequel dia...FULL HOUSE 2....well aku xpasti pasal sambutan nnt, sebab selalunya kalo drama korea buat sequel xmenjadi...contohnya mcm cerita  PRINCE HOUR yang konon nya sequel lain bg hit drama PRINCESS HOUR lakonan YOON EUN HYE.....

ha ni gambar JUNG ILLWOO.....dia berlakon dlm flower boy ramen shop...he so smart....:)

lagi ape eh....ermm....sekarang ni aku suke dgr lagu TRAX-BLIND...lagu dia mcm ost drama, just layan lagu slow....then lagu T-ARA -CRY CRY...lagu baru yang music video plg panjang,lagu ni sedih...tp berentak rancak, and aku ske tarian dieorg....and xlupa jugak band yang aku tgah ske giler sekarang ni....INFINITE...nak2 lagu PARADISE...i like them.......walaupon band ni dah  lame debut, tp sekarang ni baru aku rase lagu diorg boleh masuk dgn jiwa aku........nak2 lepas aku tgo show diorg..SESAME PLAYER..menunjukkn betapa diorg bersungguh2 berlatih untuk lagu diorg.....aku ske leader die....




KIM SUNGGYU...he smart too you know...
hurmmm...i think that's all i want to write...maybe i will upadate about something else...
A.D.I.O.S.A.M.I.G.O.S



Tuesday, December 6, 2011

HEpi Time....

Ehem..ehem..salam semua yang membaca,
wa hari ni aku nak cerita pasal hari akhir aku kat opis..huhu,anyway aku punya report dah nak siap..kejap jek kan....tp tulah, tah apa2 aku mengarut dalam tu...harap2 lulus kalau tak, susah lah aku....
huhu,
ha aku nak cerita pasal gambar yang kwn aku amik kat azlan aziz..of coz ade kwn2, akak2 opis, n anak2 dieorg sekali...
ha nilah hasil aku edit....tp xcntk lah sbb aku xkreatif....tp asal xnmpk gmbr keluarga oklah tu..hehehe
k.zu i'll miss you....hope baby k.zu chat2 je nnt...
ha ni gmbr suzi amboi2, hepi nmpk...
ni lah ratu gmbr,huhu...kalo bab gambr bg lah ke dia ha..heheheh..jgn marah wei,
ni gmbr suzi dgn anak k.ti...baby...rindunyer kat die....

ni gambar aku sekali...
dayah, aku tgok dah gaye muka mak dah huhu....
me n dayah...posing hari last..huk..huk..
our memory....

dengan anak2 k.ani...dgn k.ti....k.aishah je xnk amik gmbr sekali.....
gmbr ni jelah baby pandang depan...kalo x,susah nk pandang..huhu

 ha..ni gmbr dengan bos aku..k.ani n k.ti....semoga k.ani selamat lahirkn ank nnt n sihat...
Fuh....tu jelah cerita yang aku nk kongsi entry kali nie....mentang2 dah hbs praktikal kn..bnyk lah free time....
bnyk lg cuti nie.....
k lah....next time aku nk cerita pasal perkembangan dengan korea2 aku pulak....
A.D.I.O.S.A.M.I.G.O.S


Sunday, December 4, 2011

I AM DONE.....




Hello everyone.....
it's being along time since my last post an entry...well, supposed things not planned very well...
for your information, there is a lot of things happened to me...it just that i not update it because i really don't have time and bit lazy to write anything in my blog....well that not just the case it also because my internet problem also contribute to this problem..haha, like i'm blame something else don't you all agree....blame every thing else except yourself.....okay now for real...there are reason because i write in English...i know that my grammar is very weak but i need to try,at least to improve it in the future.
As i said...there are reason i'm writing in English, I'M DONE...with my practical training...yippie, but that's not the end...i need to submit my report 2 weeks after my practical training...right now i'm struggling to finish it, actually the truth is i'm not starting anything yet....
huuuuaaaa,.....what i'm gonna do, well this is me..trying to search for and excuse to escape myself....
Let's remind myself that  i need to face the reality that in front of me rather than hiding myself in a shadow...
let's be brave jana...it just a report but it is your mark....
And for my friends that still in practical hope they do their best.....
i need to think about my report right now....IDEA...IDEA...IDEA...



Monday, November 7, 2011

BaCK tO sChool..

salam...hello...
wah..rasa-rasanya..dah lama sgt xbukak blog aku ni..
memang lama pun...asal nak bukak jek, nnt lah...nak update pun terlupa....and dah lama x blogwalking....
rasa mcm da berhabuk dah pun blog aku ni...oklah...well aku nak cerita pasal time cti depavaali...
dah lame kan...tp nak jugak cerita....
taulah cuti pun sehari..aku pun plan lah nak jmpe member aku..syida...hajatnya biasalah kami berdua....bertukar2 'cerita'(cerita2 korea apa lg)
tiba2 dia ajak pulak aku g jumpa kwn aku lg sorang...aku pk2 xnak...tp sebb aku tau kwn aku ni pun bnyk cerita2 korea..so akupun ikut jelah....
kiteorg pglah naik kereta kwn lg sorang....

ni dekat depan HOSHAS...thanks nisah amik gmbr saya..huhu

syida..npelah aok tutup mata...

ha....last2 tba2 terdetik lah dlm hati nak g melawat sekolah lama kiteorg....
waaa....ni sudah bagus, lg pun rindu nak pg tengok sekolah lama....asal boleh masuk pun kira ok lah...


.                                                       ni dekat umah leka....sempat lg...

                             ni gmbr aku,nisah n syida....lama gak menunggu leka nie....apa lg, tgkp gmbrlah..

                                          ni lah sekolah aku....smk seri tualang...
jgn xtau..sekolah kiteorg ada keris...hehehe...
siap ada jam lg...jam tu untuk mengingatkan student tualang..yg masa itu emas...
ni kolam ikan...tempt amk gmbr.
nilah visi and misi kiteorg dulu...




 hepi bebenor dak 3 org nie...huhu

 nisah n syida....
 wah..siapakah gerangan di sebalik bayang...hehehe

leka...awok buat ape tu...mengingati zaman kanak2 ke...hehehe

ha..tu jelah gmbr yg aku rase nk masuk...bnyk sgt gmbr...
walaupun hujan time kiteorg pergi tu...dpt jugak lepas rindu dekat sekolah lama...
nasib xjmpa cikgu2..kalau x..nnt silap haribulan kne soal siasat..huhu,gurau jek....tp seganlah..dah lama xjmpa ...
then kiteorg meneruskan destinasi ke old town white cofee...sbb nk ambik cerita....
sampai cni dululah aku cerita...next entry aku cerita pasal ceria yg aku ambik kat dioerg....
k...da....:)

Tuesday, October 18, 2011

iN the miDDle oF nOWHERe.....




             assalamualikum w.b.t...and hai...
             errm, hari ni aku nak cerita pasal apa eh...
                    firstly, nak certa poem yg aku suka time sekolah dulu2....
sekarang ni dah tukar agaknya literature tu...
well,semua poem tu aku suka...salah satu poem yang aku sgt                                 mendalam maksud nya dalam THE ROAD NOT TAKEN By Robert Frost...

It's about the choice we need to take and the opportunity that we need to let go...

ermm, sound interesting right..
walaupun poem tu di tulis oleh orang Christian tak salah kan cuba mencari iktibar di sebalik makna yang tersurat,
this is the poem, let's read together...:)

The Road Not Taken
Robert Frost 



Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both And be one traveler,
 long I stood And looked down one as far as I could To where it bent in the undergrowth; 
Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim Because it was grassy and wanted wear,
Though as for that the passing there Had worn them really about the same, 
And both that morning equally lay In leaves no step had trodden black. 
Oh, I marked the first for another day! 
Yet knowing how way leads on to way I doubted if I should ever come back
 I shall be telling this with a sigh Somewhere ages and ages hence: 
Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, 
And that has made all the difference.



 source: www.poemhunter.com

Ha..mcm mana, dapat tak feeling dari poem ni...kalau xdapat takpelah...kalau lama2 baca dpt lah kot....
yang aku pahamlah kan, apa2 pun jalan atau keputusan yang kita ambil. it's lead to other solution...a different solution....
dan kita sebagai orang islam of course kalau nak buat keputusan yang sangat2 susah hendaklah meminta kepada allah s.w.t dengan sembahyang tahajud or sunat...

well, banyak lagi kan poem yang kita pernah belajar dulu, contoh dari rudyard kipling,william butler yeats,emily dickinson....

ha tu jelah aku nak cerita pada petang ni....
walaupun aku nk cerita pasal lain, tp next entry lah kot....
sekarang nie aku tak update pasal korea nie sebab tak de cerita yang menarik lagi aku nak post..yang ada pon biasa2 jek...so see next time..

Thursday, October 13, 2011

sekadar menjengah....

assalamualaikum n hai...


ermmm....da lame aku x post apa-apa entry,
bukak blog memang aku selalu bukak, tp sebab nak tgok update2 dari blog-blog yang aku follow...
well, quite numbered blog that i follow recently,
banyak sangat cerita,info,pendapat2,kiasan..ulasan dan ungkapan dalam blog2 yang aku follow....
aku sekadar menjengah seketika untuk membaca,mengetahui...
apa yg tersurat dan tersirat didalam pemikiran blogger2,
very impressive...
maklumlah aku baru sahaja berjinak-jinak dengan dunia blog, so mungkin dulu tertanya-tanya kenapa org  tulis dekat blog...apa yang dieorang dpt, well sekarang mungkin aku dah faham sikit-sikit tentang hakikat yang aku cari....
masing-masing mempunyai pendapat sendiri yang nak diluahkan dan pendapat setiap orang berbeza-beza dan ada yang sama....
bagi aku, aku tulis apa yang aku suka dan apa yang aku nak tulis time tu....
tp aku suka baca blog-blog yang aku folllow, sebab dengan membaca blog2 ni...aku jadi terfikir dan memikirkan apa yang ditulis....okaylah setakat tu jelah yang nak aku coretkan dalam blog aku hari ni....

end of entry...

p/s: comel kan...huhu, selalu senyum.....pesanan untk diri ini juga..:)

Friday, September 30, 2011

It's feel like.....


hype...
and assalamualikum,
omo....today i have free time in office...emmm ape nk kate ber blog lah aku....
kpd sape2 yg g concert...best ke??
xcheck pulak respond fan....
esok da 1 hb 10, genaplah 4 bulan sudah aku praktikal di azlan aziz...
fuh,mcm2 da tempuh...tp maybe xmencabar mcm kwn2 aku yg praktikal dekat kl or kuantan...dieorg lg tough kot....
ape2 pon xsabar nk jmpe dieorg bile naik part 8....tp,bile teringt pulak kne sambg blajar..adoooiiii....rase malas pulak kn....
kompem bnyk assgmnt,mlm2 xleh dah layan cerita2 korea...esk..esk...
and kompem bnyk projek kne handle...then da hbs nnt nk kne cr keje....bile pikir jek,seram sejuk aku.....
soo many things ahead of me....
tggal 2 bln lg jek,lepas tu cti sampai bln 2 or 3 thn depan...so,lpas hbs praktikal xtaulah nk stay kat tloh cr keje or nak balik rilek2 n hbs kn duit....which one is better??well,bab2 rehat nie aku memang ske...tp naik part 8 bnyk pakai duit rsenye....well need to think about it.....
skrg nie aku tgah download citer korea n xtau bile boleh hbs,lgpon ni citer lamer...
drama korea terbaru xde yg menarik....
tggu jgak movie korea lakonan kim haneul dgn yoo seung ho tajuk blind...
n kim haneul dgn jang geuk suk tjuk you're my pet...
n lastly mr.idol..lakonan park jaebom(ex-leader 2pm),park yejin n kim soora(family outing)


gmbr kim haneul dlm movie BLIND..
seorg buta yg jd saksi pembunuhan kejam,tetapi buta???mcm mane eh...tp tgok movie teaser die mcm best...
nak2 dgn lagu 2pm-HOT....sesuai sgtlah...


pelakon laki pulak yoo seung ho....saksi yg tgok jugak pembunuhan tu....


gmbr ni untk movie you;re my pet...kecik ckit,


ni scene dlm cter 2....sgt2 ske jang geuk suk....


nilah ex 2pm....park jaebom....berlakon dlm movie mr.idol......
i really hope that jaebom join back 2pm...but i guess it is impossible...memandangkn die pon da wat album sendiri n debut secara solo....well,hope he will success wherever he is...
thats all i want to write this time....
i want to share new song and mv from infinate-PARADISE...
INFINATE.....chayok2;..


video

all the pic and video download from internet...:)

Saturday, September 24, 2011

Skip Beat - Prisoner


MV SONG IN ANIME-SKIP BEAT....
hello....
well...tonight i want to publish about an anime cartoon that i see a great potential if it become a korean drama...but guess what they made it in taiwan and donghae n siwon are the actor,meanwhile the actress i don't sure...

donghea-superjunior...

siwon-superjunior...

well in my opinion i like it made in korean drama....it definitely would bring popular among the artist....
above video is the song in the anime,
with the great character and also choose the right person to play as kyoko,i definitely would make whoever watch it stunned with the talented act she could brought you into it....
as i watch this cartoon anime,well it make me impress on how the kyoko acted...she surely does manage to feel the emotion while acting...so i really hope they pick the right person to acted as kyoko....
as for the actor...well,donghea....i guess it's still okay...but if it made in korea,please change the actor....nt saying that he cannot acted at all...but he don't deserve to play as a bad guy as sho fuwa.....that only my opinion....
but luckly i still not watch the skip beat taiwan version,so that i don't have right to critics how donghea acted.....
i hopei can see it soon....
for the kyoko,i like it if uee after school play the part...




well it just my personal opinion, it's not that i lke her sooooo much...it jus that, since she play in you're beautiful i guess she really can acted as kyoko....




she also former swimmer in korea..
because of that she had a beautiful body and can dance very well....


well,recently she have been active in acting in orean drama and show her skill eventhough i not see the drama yet but from the news i read, she sure is talented actress and have thea ability to acted as kyoko....so...that's all i want to write about the skip beat anime that would turn into great drama if actor and actress is the right person for the character....
THAT'S ALL..
ARIGATO GOZAIMAS....
*****wink*****


Friday, September 23, 2011

~bER AkTiViTY di HujunG mInggU~

Assalamalikum....
ermm...nk cerita pasal ape erk,oleh kerana xdpt pergi konsert tu aku pon merayau2lah di tloh...
bkn nak jln2 sgt pon...tp aku dgn dayah kne g opis sbb ade org nak repair aircond opis...so kiteorg sebagai praktikal student nie kne lah dgr ckp supervisorkn,dieorg busy weekend....lgpon aku dgn dayah bkn buat ape2 pon hari nie.....
selain tu,sambil2 tu bolehlah pinjam broadband opis..hehehe,
aku nak download cerita....
sambil tggu org tu repair aku ape lg download lah cerita...2 movie yg aku nk download sgt that is GREEN LANTERN and KITAB CINTA....sorry for the language,hahaha....ape2pon aku akan gne bahasa campur2...just nak mudahkn....
antara gmbr2 yg aku download...
ryan reynnolds...
maybe org ckp da tgok lamer da cter nie...tp mklumlah aku baru nk tgok....


mke die ckit2 mcm hirthik roshan ckit2 kn...
cerita die mcm best aku xtgok lglahkn,ape2pon nk tgok n pas tu baru boleh komen...
then kitab cinta...lakonan fazura n aaron aziz...hope best,setakat tu jelah boleh download......



ni drama die....drama xtgok lg....tp serious aku minat dgn fazura punya lakonan....walaupon die agak seksi....she just beautiful....
lepas hbs download movie,org repair pon dah balik....so kiteorg pon nak balik n pergi mkn skali,
mknlah nasi ayam....last2 aku jmpe ulat sampah dlm nasi aku..rupe2nye dr ayam tu...ermmm...xlalu dah mkn dah kembang tekak....nasib xkne byr kalo kne bayar memang aku saman...hahahahaa......
haa....tu jelah yg nk aku kongsikan hari nie....so ptg nie aku nk layan movie yg dah download....
bye....have a nice day..:)