Friday, September 30, 2011

It's feel like.....


hype...
and assalamualikum,
omo....today i have free time in office...emmm ape nk kate ber blog lah aku....
kpd sape2 yg g concert...best ke??
xcheck pulak respond fan....
esok da 1 hb 10, genaplah 4 bulan sudah aku praktikal di azlan aziz...
fuh,mcm2 da tempuh...tp maybe xmencabar mcm kwn2 aku yg praktikal dekat kl or kuantan...dieorg lg tough kot....
ape2 pon xsabar nk jmpe dieorg bile naik part 8....tp,bile teringt pulak kne sambg blajar..adoooiiii....rase malas pulak kn....
kompem bnyk assgmnt,mlm2 xleh dah layan cerita2 korea...esk..esk...
and kompem bnyk projek kne handle...then da hbs nnt nk kne cr keje....bile pikir jek,seram sejuk aku.....
soo many things ahead of me....
tggal 2 bln lg jek,lepas tu cti sampai bln 2 or 3 thn depan...so,lpas hbs praktikal xtaulah nk stay kat tloh cr keje or nak balik rilek2 n hbs kn duit....which one is better??well,bab2 rehat nie aku memang ske...tp naik part 8 bnyk pakai duit rsenye....well need to think about it.....
skrg nie aku tgah download citer korea n xtau bile boleh hbs,lgpon ni citer lamer...
drama korea terbaru xde yg menarik....
tggu jgak movie korea lakonan kim haneul dgn yoo seung ho tajuk blind...
n kim haneul dgn jang geuk suk tjuk you're my pet...
n lastly mr.idol..lakonan park jaebom(ex-leader 2pm),park yejin n kim soora(family outing)


gmbr kim haneul dlm movie BLIND..
seorg buta yg jd saksi pembunuhan kejam,tetapi buta???mcm mane eh...tp tgok movie teaser die mcm best...
nak2 dgn lagu 2pm-HOT....sesuai sgtlah...


pelakon laki pulak yoo seung ho....saksi yg tgok jugak pembunuhan tu....


gmbr ni untk movie you;re my pet...kecik ckit,


ni scene dlm cter 2....sgt2 ske jang geuk suk....


nilah ex 2pm....park jaebom....berlakon dlm movie mr.idol......
i really hope that jaebom join back 2pm...but i guess it is impossible...memandangkn die pon da wat album sendiri n debut secara solo....well,hope he will success wherever he is...
thats all i want to write this time....
i want to share new song and mv from infinate-PARADISE...
INFINATE.....chayok2;..


video

all the pic and video download from internet...:)

Saturday, September 24, 2011

Skip Beat - Prisoner


MV SONG IN ANIME-SKIP BEAT....
hello....
well...tonight i want to publish about an anime cartoon that i see a great potential if it become a korean drama...but guess what they made it in taiwan and donghae n siwon are the actor,meanwhile the actress i don't sure...

donghea-superjunior...

siwon-superjunior...

well in my opinion i like it made in korean drama....it definitely would bring popular among the artist....
above video is the song in the anime,
with the great character and also choose the right person to play as kyoko,i definitely would make whoever watch it stunned with the talented act she could brought you into it....
as i watch this cartoon anime,well it make me impress on how the kyoko acted...she surely does manage to feel the emotion while acting...so i really hope they pick the right person to acted as kyoko....
as for the actor...well,donghea....i guess it's still okay...but if it made in korea,please change the actor....nt saying that he cannot acted at all...but he don't deserve to play as a bad guy as sho fuwa.....that only my opinion....
but luckly i still not watch the skip beat taiwan version,so that i don't have right to critics how donghea acted.....
i hopei can see it soon....
for the kyoko,i like it if uee after school play the part...




well it just my personal opinion, it's not that i lke her sooooo much...it jus that, since she play in you're beautiful i guess she really can acted as kyoko....




she also former swimmer in korea..
because of that she had a beautiful body and can dance very well....


well,recently she have been active in acting in orean drama and show her skill eventhough i not see the drama yet but from the news i read, she sure is talented actress and have thea ability to acted as kyoko....so...that's all i want to write about the skip beat anime that would turn into great drama if actor and actress is the right person for the character....
THAT'S ALL..
ARIGATO GOZAIMAS....
*****wink*****


Friday, September 23, 2011

~bER AkTiViTY di HujunG mInggU~

Assalamalikum....
ermm...nk cerita pasal ape erk,oleh kerana xdpt pergi konsert tu aku pon merayau2lah di tloh...
bkn nak jln2 sgt pon...tp aku dgn dayah kne g opis sbb ade org nak repair aircond opis...so kiteorg sebagai praktikal student nie kne lah dgr ckp supervisorkn,dieorg busy weekend....lgpon aku dgn dayah bkn buat ape2 pon hari nie.....
selain tu,sambil2 tu bolehlah pinjam broadband opis..hehehe,
aku nak download cerita....
sambil tggu org tu repair aku ape lg download lah cerita...2 movie yg aku nk download sgt that is GREEN LANTERN and KITAB CINTA....sorry for the language,hahaha....ape2pon aku akan gne bahasa campur2...just nak mudahkn....
antara gmbr2 yg aku download...
ryan reynnolds...
maybe org ckp da tgok lamer da cter nie...tp mklumlah aku baru nk tgok....


mke die ckit2 mcm hirthik roshan ckit2 kn...
cerita die mcm best aku xtgok lglahkn,ape2pon nk tgok n pas tu baru boleh komen...
then kitab cinta...lakonan fazura n aaron aziz...hope best,setakat tu jelah boleh download......



ni drama die....drama xtgok lg....tp serious aku minat dgn fazura punya lakonan....walaupon die agak seksi....she just beautiful....
lepas hbs download movie,org repair pon dah balik....so kiteorg pon nak balik n pergi mkn skali,
mknlah nasi ayam....last2 aku jmpe ulat sampah dlm nasi aku..rupe2nye dr ayam tu...ermmm...xlalu dah mkn dah kembang tekak....nasib xkne byr kalo kne bayar memang aku saman...hahahahaa......
haa....tu jelah yg nk aku kongsikan hari nie....so ptg nie aku nk layan movie yg dah download....
bye....have a nice day..:)

Tuesday, September 20, 2011

~Korean Music Wave ~



hey hey hey....what's up guys,
oopss,lupe pulak...assalamualaikum, and hello to everyone...
hari ni aku nak berkongsilah kesedihan aku....sedih sbb ape??sbb xdpt g konsert korean music wave kat stadium merdeka...esk..esk....
tp xpelah,xdpt pergipon xpe...mahal kot tiket die,nnt pegi2 berebut jek nak menjerit2...
maklumlah aku agak suasana pon mesti bising,dengan penyokong2 artis korea nyer....
setakat nie, xdelah rase nyesal kalo xg,sbb aku tau kemampuan aku.....duit pon pinjaman,xkn nak mintk kat parents aku pulakkn...
anyways, konsert tu 24 hb 9,tggal berapa hr jek lg...tiket yg paling mahal pon rm588 kalau xsilap aku....fuh..gler mahal....tp aku tau mesti ramai yg sanggup beli kot,nak2 lagi sekarang nie lagu2 n artist2 korea memang terkenal,sbb tu nme konsert pon KOREAN MUSIC WAVE....
antara artist2 korea yg akan buat persembahan antaranya,
1) UKISS
2)G-DRAGON
3)TOP
4)SEUNGRI
5)PARK JUNG MIN
6)4MINUTES
7) TEEN TOP
tu jelah artist yg aku ingt dtg...xtaulah kalau ade yg aku xsebut...
well,tu jelah yg nk dikongsikn dgn you all yg bce2 nie....
hope sape yg pergi enjoy n the konsert success...
.......:)


Sunday, September 18, 2011

jAlAN2 with My Best Frens...location: area temerloh .....

assalamualaikum....
mcm bese kalau aku balik mah sewa aku balik awal...saje2.....
tp hari nie aku jmpe kwn aku....name die sazaratul..paggil saza jek....kiteorg jmpe dlm kul 11.30...awal pulak bs dr lipis sampa...lepas jmpe,kiteorg jln2 kat kwsn situ jek..naik the store sbb nk timbang berat...
and then kiteorg g mkn kat pizza,amik set yg bese2 jek...tkut xhbs...

gmbrxcntik sgt kn..sbb gne hp aku....


mushroom soup....sedap,

this is my best frens...nme penuh die,sazaratul nurul jamadiah...pnjgkn....anyway die nk blik mlae
sbb die praktikal kat mlake..insyaallah nnt aku nk g mlkae
jln2 dengan die dekat sane pulak....

ni pizza aku....ape eh nme,xingtlh pulak....mkn yg kecik pon dah xhbs.....


okaylah...leh sbb line xeok sgt...ni jelah gmbr2 yg boleh upload....
it's okay...
thanks kalau ade yg membaca,yg tengok....or jenguk2 sebentar di blog aku....
daaa.....







SeNdirian Lagi....

hai semua....today is just another ordinary day like other days....
well aku balik semalam naik dgn pakcik teksi kg aku....tp die balik kg lepas sembahyang jumaat,so terpakselah aku dr rumah sewa jln ke bndr bwh kul 12thg...tp tu pon lamer giler aku lepak2 n jln dekat c2...
dah sampai kat bwh,aku memang niat nak beli novel pon kn....
pergilah survey...semua buku mcm xbest jek....so akupon pilihlah satu...pilih punye pilih....nilah buku tu.,,


buku nie aku da bace hbs...tp sbb aku bace mcm lipas kudung aku xbrape menghayatilah...
cerita tentang perempuan yg dianiaya di berlin sbb bwk dadah...die ingt suami dia yg perangkap die..so diepon nak balas dendamlah dekat laki die...last2 sekali baru die tau,org yg selama nie tolong die tulah yg jahat sebenarnyer...
bnyk action,tp aku xmenghayati sgt.....
then lepas da beli akupon g mkn kat happy,sbb da lapar....nak tggu kul 2 lmbt lg....

lain aku order lain yg dapat..mkn jelah....:)



balik bersama2 dgn beg2 nie...agak berat,dgn laptop lagi....


okay,thats all for that day...;)




Wednesday, September 14, 2011

seHarIAn BerJalAn d Times sQuare....

assalamualaikum.....
annyeong(xtaulah btol ke x)
ermm....da 3 hari xpos dlm blog nie....so da 3 hari r cerita g times square nie...hehehe...
tp nak citer jugak....
walaupon jalan kat times square jek..tp sgt2 penat n...xdelah bnyk sgt brg aku beli....2pon nak beli ke x...confuse gak.....kalo xbeli ape2...sia2 jelah perjalanan ke kl selame 2 jm pergi dan balik ,hehehe
tp yg bestnyer,dpt jmpe najibah di sinu,huhu.....aku memang da jnji nak jln2 kat sane dgn die...aku g dgn dayah..
xdpt jln2 dgn suzi,tp balik sekali lah....
around pukul 4.00 pon kiteorg xde beli n jln2 dah...juz lepak kat tempat duduk dpn2 kedai....dayah ngan na ape lg menggila r ambil gmbr...
aku tgha2 dieorg beli wafer..aku dgr r org bising2...akupon curiouslah...npe bisisng sgt nie.....
aku pegilah jengah2 ke kedai it...rupe2nyer ader pertandingan kpop dance....sempatlah aku tgok 3 group perform....boleh tahan lah dieorg nye persembahan...live aku tgok,rase nak tgok je lagi.....
last kumpln yg aku tgok kumpln dr singapore...2 laki n sorang girl....dieorg menari sgt2 mengkagumkn....
lepas 2 aku trus blah sbb nk join kwn2 aku.....pas2 dieorg umumkn pemenang...xtaulah pulak aku sape pemenang sbb aku xdgr...pegi2 da menang..huhu...xpelah.....
ni adellah ckit2 gmbr aku n my frens..
xtau da nak pose mcm mane nie....
time kiteorg sampai ts dlm kul 10 lbh..so xde org bolehlah tgkap gmbr....huhu

ni gambar dgn na...kalaulah sue n nazi jd dtg..leh tgkap gmbr same2....

dgn dayh pulak..baju diorg mcm nak same warne kn...tp lain ckit....


ni mkn lepas lamer tggu najibah....

dgn na dekat tempat main....saje2 tgkap gmbr,xnampk sgt sbb xcukup cahaya...
hehehe...:)
punyelah susah nk amik gmbr kiteorg 3 org...last2,suh jek dak yg lalu tepi...
gambar ni cantik kan...dayah boleh jd model tudung.....hehehe

dgn dayah....


this is the last picture for this post...actually bnyk lg gmbr,tp sbb problem2 yg xdpt dielakkan....
ni jelah yg sempat di upload...
next destination after this...melak or kuantan???
maybe or must be???
k....see ya next time...
sarangheyo....:)





Saturday, September 10, 2011

Old TwoN white Cofee....

assalamualaikum semua....
xsangka makin  lamer makin ske pulak nak menulis dalam blog aku ni...yelah,sape lagi nak tulis kalo aku sendiri kn...
ha,hari nie aku sgt2 gembira..nak tau knape...sbbnye,hr nie wit pt da masuk..ha kaya lah ape lg...tp pikir2 balik alah,kne jimat2 nie....nak byr hutang2 kat org pulak...
anyway,hr nie aku g jmpe kwn aku syida johan kat old town white cofee....saje2 nak jmpe,sambil2 amik cerita...
kiteorg borak2 biase,then lamer nyelah order air nk sampaikn....dahlah aku xtau nk mkn ape,so just order air jelah.....
tp nasib r aku xorder mkn..nnt membazir saje....
nilah gmbr2 yg aku sempat snap...
take a look...:)

ni air dayah...sori dayah,aku memang nk amik gmbr air jek...huhu


 depan 2 makanan syida...

nasib ko nampk dayah....
ni air aku....sedap2....xpayah mkn minum pon dah kenyang...:)


ni gambr dgn syida,sbb xtaulah  npe jd gini...tp nk letak jugak....

pastu kiteorg pon balik....trus g bustand,aku n dayah sok nk g kl..jln2...huhu
maklumlah pt da ader....tp nak pegi jln2 jek...jmpe na sekali....well,nantikn gambr2 yg akan aku upload semasa di kl nnt.....
mlm nie nak wat ape erk....ape lg tgok cter dr syida n tdo awal sbb tket sok kul 8 pg....nnt lmbt bangun pulak.....
sebelum mengundur diri...this for the treats..
let's watch...

video

infinate-be mine.... 

Thursday, September 8, 2011

Again..&... AgAIN...&...agaIN...

assalamualaikum semua.....
ha....skrg ni aku selalu update blog jek...nak tau knape??sbbnye,bnyk perkara yg menarik terjd pd aku...baru2 nie jek..kalo xde,aku xtulis..hehehe...
well..tajuk kat atas tu samekan dgn lagu 2pm..again and again??tp,tajuk 2 ciplak mane2 pihak k....huhu...
aku nak hari nie,sejak 2 menjak balik cti raye nie..aku n kwn2 rase tersangatlah malas nak memask2..xtaulah knape..maybe mood tu xdtg lg kot..beside that kiteog buntu idea nak masak...2lah tajuk blog aku hari nie...again and again...like previous blog status.."da bosan maa.."aku tulis sblum bulan pose....
ni kire sambunganlah...hahaha..
hari nie..balik2 opis,kiteorg heading to D'island Cafe....dekat jek....jaln2 dlm 15 mint or less..sampai la...mle2 was2 jgak...yelah sedap ke..takut xsedap n mahal xberbaloi....ape2pon...masuk jelah....dpt jek menu..terus cari yg paling murah...cari2 xdpt2 jugak...semua nyer mhl....susah nyer nk wat pilihan......
last2 terpakselah jugak pilih..sbb lmbt sgt dah......inilah antara juadah yg kiteorg order...



ni nasi goreng pattaya suzi..punyelah bnyk...huhu,smpai xhbs....mcm burger jek...


ni pulak nasi lemak dayah....die nk compare dgn nasi lemak dekat e-station...2 yg order tu...


ni pulak,nasi paprik yg aku order..nmpk sedap kn...
tp mhl kot.....(esk..esk..),pedas sgt...smpai menangis...


ni pulak sew mai...tulah ejaannyer...tp aku order sbb nk try jek..boleh lah tahan..mcm mkn..mknan laut pon ade gak..



air ni aku order sbb ingt sedaplahkn...tp nye,rase mcm nescafe jek....nme bkn main lg...ice choclate cookies....



ni gmbr saje2 aku tgkp....haha....
lepas mkn jek..kiteorg rehat2..sbb memang kenyang gler kot...sampai xhbs nasi aku....suzi pon same....
tgah aku duduk2...tbe nmpk dak cine nie..ingt nak curi2 amik gmbr die...tp die perasan kot..takut pulak aku.......rugi pulak xtgkap...
gitulah ceritanyer....lepas ni tau lah nak g lg ke x.....
lastly,enjoy this video....
like this song.....tp bkn lagu korea...tp lagu indon...

video

ashiteru...i love u...:)
daaa.....